mirashahrom



Memoir: Last day of SPM

April 6, 2017


Assalamualaikum and hi. Since aku tak tahu nak update and post entry apa and sebab aku tak nak nampak blog kosong tak update setelah berhari-hari juga, so aku decide nak throwback. A lot of throwbacks, after this? hehehe please bear with it. Serious, let me throwback my school years, ya la, aku ni penganggur terhormat. Dari aku duk ulang rutin tido-makan-tv-hp-tido-makan-tv-hp, adalah baiknya aku reminisce sikit memories lama la kan? If you miss some of them, boleh check kat navi tab memoir tu ye hiks hehehe

Okay, sebagai bekas pelajar sekolah lol antara hari-hari yang penting dalam hidup semestinya adalah seperti berikut:
1) Hari First Masuk Sekolah
2) Hari-hari Cuti
3) Hari-hari Exam
4) Hari Mula SPM
5) Hari Last SPM

okay lol so, sebagai salah seorang yang tergolong dalam ciri berikut, aku nak la throwback sikit kan time hari last spm. Tak seperti tahun sebelum-sebelumnya, bagi batch 99 ataupun spm candidates 2016 aliran sains, paper terakhir kami ialah Kimia/Chemistry, and before this ialah Biology. Second last paper kami ialah Bio and then kami ada gaaaaaaappp yang amat panjang iaitu 5 hari sebelum last day SPM iaitu pada 29 November. Teacher Chem kami, toksah kata la, risau semedang je sebab gap panjang. Mesti pelik kan, risau nape sebab gap panjang better la kan? Boleh baca banyak! But, that's no how it supposed to be, memang betul la teacher risau, sebabbbb, LAST PAPER SYNDROME. Well, sebab gap panjang sangat, then kau mula la rasa macam dah habis exam, dah merdeka, mula malas baca buku, and bla bla in between. 


Okay, whatever the result and how it supposed to be, chem kami okay, Alhamdulillah. Walaupun gmp sekolah for Chem agak menurun........ but its okay la teacher en, kami dah usaha hehe. Time paper Chem, teacher memang belanja makan kaw-kaw la. The best food time rehat before the next paper sepanjang spm, maybe. Dannnn Chem punya paper la yang time paper 3 semua jawab smooth je kot (?) Sebab tak macam paper Phy dan lain yang pengawas peperiksaan terpaksa tunggu agak lama sikit dekat certain meja untuk kutip buku jawapan. Anddddd tak payah kata la, time nak bagi buku jawapan, semua punya sengih-senyum memang takleh nak aci sorok dah, semua memang happy kemain. But yalahh, kitorang habis paper terus jerit je, tak buat sujud syukur like others, pardon our behavior. LOL and thanks kepada seorang pengawas yang terpaksa ambil gambar siap kena tunggu kitorang selfie-wefie-dan-seangkatan-dengannya for almost an hour. 


Can you see the difference between a girl and a boy? Gambar perempuan, budak laki kecoh nak interframe and the pics isnt that very good but yeah, for boys......... okay nevermind guys. I wont mind. Oh ye, disebabkan 29 Nov tu bukan hari sekolah, so kitorang kena pandai-pandai datang sekolah pukul berapa. And I was the forth person who came to school. I thought that i was the early one but yeah, Etot and Ipah were the winner. Depa dok mai sekolah time pak guard tak bukak pagar sekolah pun lagi. Semangat nau nauuu. Tapi, lepas jawab paper 1 Chem, semua lemau nau nau pulak haha lol banyak gila pengiraan babeng laaa. And selepas sejam amik gambar semua, hujan pun turun. A good sign or a bad sign? OR Sedih nak tinggal sekolah or happy dah habis sekolah? But for sure, i miss school; be in a class with a group of monkeys and the teachers there. I miss the loudness.
       
               
                  

Like I've said, the boys memang suka interframe. At first, I'm the one who wants to take a photo, alone. Then Afiq and Hari came soundless at my back, followed by Zainur. Lastly, Daus and Kimi messed the pic. LOL. I can say that Chem was one of the papers that driving us nuts but yeah, who cares? Its over and it's so goooood to be free; tapi untuk hari tu la, and for the next two months. Now, i miss school. Not the homeworks and rules; i miss the environment there. (love emoji pls) Okay, thats all from me. Bye, Assalamualaikum.

Labels: ,

0 comments


Post a Comment